Open University of Israel

06.04.2012 12:52

https://www-e.openu.ac.il/

Open University of Israel je univerzita dálkového studia s více než 39 000 studenty, což znamená, že má více studentů než všechny ostatní izraelské univerzity. Byla založena roku 1974. Nachází se ve městě Ra'anana.

Nejdůležitějším aspektem studia na Open Univerzity of Israel je samostudium z knih. Každý studijní program má svou speciálně uzpůsobenou knihu se studijními materiály a cvičeními, ze kterých se studenti samostatně učí. Studenti rovněž dochází na příležitostné setkání studijních skupin, kde konzultují s učiteli probranou látku. Tato setkání se uskutečnují po celém Izraeli a jsou dobrovolná. 

Studenti rovněž mohou používat univerzitní internetovou síť (TELEM), kde mají možnost komunikovat s ostatními studenty a samozřejmě i s učiteli. V některých předmět mohou studenti používat video kazety, multimediální CD aj. V současné době se rovněž rozmáhá výuka pomocí videokonference, kdy studenti mohou přednášku vidět virtuálně v reálném čase.

V každém předmětu studenti musí vypracovat několik požadovaných úkolů (eseje, semestrální práce apod.) a splnit závěrečnou zkoušku. 

 

Zdroje: https://en.wikipedia.org/wiki/Open_University_of_Israel?oldid=187188334